Het vak van accountant/intermediair verandert razendsnel. Digitalisering brengt grote veranderingen met zich mee. (Financiële) dienstverlening is steeds meer digitaal en gebaseerd op data. Het wordt steeds minder belangrijk om documenten te genereren; daarentegen wordt het belangrijker om data te genereren.

Want veel bedrijven baseren hun dienstverlening op digitale gestandaardiseerde data. Ondernemers worden steeds vaker gevraagd hun bedrijfsinformatie digitaal te delen bij het aanvragen van producten en diensten. Jij als accountant/intermediair speelt bij het aanleveren hiervan een belangrijke rol. Via het netwerk van SBR Nexus kun jij dit al voor hen verzorgen. Nu al bij banken maar binnenkort ook bij andere partijen zoals leasemaatschappijen, alternatieve financiers en brancheverenigingen.

Doordat jij via SBR Nexus makkelijk en veilig hun bedrijfsinformatie aanlevert, kunnen zij snel inspelen op businesskansen. Benieuwd hoe jij kunt aansluiten op het netwerk van SBR Nexus? Bekijk hieronder hoe jij in 3 stappen SBR Nexus-proof wordt en sluit je aan!

 

Aan de slag!

Het enige wat je hoeft te doen om een SBR Jaarrekening aan te leveren bij de bank is het hebben van een aangesloten softwarepakket en daar een geldig PKIoverheidcertificaat in uploaden. Dit laatste is essentieel want alleen aan de hand van het PKIoverheidcertificaat kan de ontvangende partij verifiëren wie de SBR Jaarrekening heeft aangeleverd. Hieronder zie je welke softwarepakketten je kunt gebruiken.

Rapportagesoftware met functionaliteit SBR Jaarrekening

Unit4

Status: live
Audition versie 17.0
Bankenrapportage versie 9.0
SBR Manager versie 7.1

Meer informatie

Bekijk instructievideo

MLE365

Status: live
Versie: 4.744

Meer informatie

Bekijk instructievideo

SBR

Status: live

Meer informatie

XBRL

Status: live

Meer informatie

CreAim

Status: live

Meer informatie

Portalen met functionaliteit verzenden SBR Jaarrekening

Mijn accountants portal

Status: live

Meer informatie

Pink

Status: live

Meer informatie

CreAim

Status: live

Meer informatie

Reeleezee

Status: live

Meer informatie

Ctrl

Status: live

Meer informatie

Mijn Data, Mijn Business

Status: live

Meer informatie

Test om te ontdekken of je klaar bent om SBR Jaarrekeningen in te sturen naar de banken via SBR Nexus.

Start

SBR Assurance

SBR Nexus maakt het mogelijk om een SBR Jaarrekening te voorzien van een digitaal ondertekende accountantsverklaring en aan te leveren bij de banken. De standaard die wordt gebruikt bij het deponeren van Jaarrekeningen bij de KvK (SBR Assurance oplossing NBA) wordt daarbij zoveel mogelijk gevolgd. De verklaring kan eenvoudig worden opgesteld met bijvoorbeeld de verklaringengenerator van de NBA. Accountants dienen de regels van de NBA op te volgen.

In het overzicht van de rapportagesoftware pakketten is aangegeven of een pakket het aanleveren van digitaal ondertekende verklaringen bij een SBR Jaarrekening ondersteunt. 

Taxonomieën

Steeds meer bedrijven en organisaties baseren hun dienstverlening op data die digitaal wordt ontvangen én in de systemen wordt verwerkt. Dat kan alleen als de ontvangen data gestandaardiseerd is. Het komen tot één standaard, één systematische ordening van gegevens is daarvoor een must. Dit heet een taxonomie. SBR Nexus stelt de taxonomieën met betrokken partijen vast en onderhoudt deze periodiek. Benieuwd naar de meest recente taxonomieën? Je vindt ze allemaal op de pagina taxonomieën. 

logo werken met SBR Nexus
Maak kenbaar aan je klanten dat je met SBR Nexus werkt.
Klik hier om bovenstaand logo te downloaden