Het vak van accountant/intermediair verandert razendsnel. Digitalisering brengt grote veranderingen met zich mee. (Financiële) dienstverlening is steeds meer digitaal en gebaseerd op data. Het wordt steeds minder belangrijk om documenten te genereren; daarentegen wordt het belangrijker om data te genereren.

Want veel bedrijven baseren hun dienstverlening op digitale gestandaardiseerde data. Ondernemers worden steeds vaker gevraagd hun bedrijfsinformatie digitaal te delen bij het aanvragen van producten en diensten. Jij als accountant/intermediair speelt bij het aanleveren hiervan een belangrijke rol. Via het netwerk van SBR Nexus kun jij dit al voor hen verzorgen. Nu al bij banken maar binnenkort ook bij andere partijen zoals leasemaatschappijen, alternatieve financiers en brancheverenigingen.

Doordat jij via SBR Nexus makkelijk en veilig hun bedrijfsinformatie aanlevert, kunnen zij snel inspelen op businesskansen. Benieuwd hoe jij kunt aansluiten op het netwerk van SBR Nexus? Bekijk hieronder hoe jij in 3 stappen SBR Nexus-proof wordt en sluit je aan!

Aansluiten in 3 stappen

Sluit je aan op het netwerk van SBR Nexus en help jouw klanten business kansen te verzilveren. Wil je meer informatie?
Lees dan eerst de uitgebreidere handleiding voor het aansluiten voor intermediairs.

Wil je direct aansluiten? In 3 eenvoudige stappen ben jij er klaar voor!


Check je software

Zorg ervoor dat je met je software SBR-rapportages kunt genereren en verzenden. Genereren en verzenden kan met hetzelfde softwarepakket of verzending gaat via een klantenportal.


Zorg voor een PKI certificaat

Zorg voor een geldig PKIoverheid-certificaat.
Meer informatie.


Aanmelden via aansluitportaal

Meld je aan via het aansluitportaal

SBR Direct

Is jouw software nog niet SBR Nexus-proof maar wil jij jouw klanten wel helpen bij de aanlevering via SBR Nexus? Gebruik dan het portaal SBR Direct. Aansluiten op SBR Nexus is zoals hierboven beschreven dan niet nodig. Samen met jouw klant lever je dan financiële rapportages aan bij de ontvangende partijen. Meer weten? Alle informatie vind je op de pagina SBR Direct.

Taxonomieën

Steeds meer bedrijven en organisaties baseren hun dienstverlening op data die digitaal wordt ontvangen én in de systemen wordt verwerkt. Dat kan alleen als de ontvangen data gestandaardiseerd is. Het komen tot één standaard, één systematische ordening van gegevens is daarvoor een must. Dit heet een taxonomie. SBR Nexus stelt de taxonomieën met betrokken partijen vast en onderhoudt deze periodiek. Benieuwd naar de meest recente taxonomieën? Je vindt ze allemaal op de pagina taxonomieën. 

logo werken met SBR Nexus
Maak kenbaar aan je klanten dat je met SBR Nexus werkt.
Klik hier om bovenstaand logo te downloaden