Benoeming Sander Middendorp

25 januari 2018
Algemeen

PERSBERICHT - 25 januari 2018. Per 1 februari 2018 is Sander Middendorp benoemd als directeur van SBR Banken. Sander is sinds oktober 2016 al nauw betrokken bij SBR Banken als lid van het Dagelijks Bestuur, waar hij sinds juli 2017 tevens voorzitter van is.

Sander heeft veel ervaring in de digitale transformatie binnen de bancaire sector. Hij is in 1996 gestart bij Rabobank als relatiemanager en heeft diverse (management) functies bekleed in het lokale kantoren netwerk. Daarna heeft hij een aantal jaar gewerkt voor Rabobank USA waar hij verantwoordelijk was voor kredietverlening in het SME segment. In die periode heeft hij regelmatig in Silicon Valley gewerkt en de opkomst van Fintech mogen ervaren. Na de buitenland periode is Sander in 2013 binnen Rabobank verantwoordelijk geworden voor Online Kredietverlening aan het MKB.

Sander kijkt uit naar zijn start bij SBR Banken en vindt het mooi om te zien dat we in Nederland op het gebied van data-gedreven innovatie zulke grote stappen zetten. “Dat we met SBR Banken het veilig en betrouwbaar delen van (financiële) informatie volledig digitaliseren is vrij uniek in Europa. Daar gaan we mee door! De samenwerking tussen intermediairs, softwarebedrijven en banken wil ik nog meer verstevigen, zodat ondernemers in Nederland nog beter, sneller en goedkoper geholpen worden.”

Natasja Asselman, de huidige programmadirecteur van SBR Banken, neemt per 1 februari 2018 afscheid en start dan elders op een nieuwe interim opdracht.

Van accountant naar dataregisseur

De rol van de accountant is radicaal aan het veranderen. Het speelveld is onderhevig aan snelle digitalisering, waaronder het gebruik van SBR.

Via SBR (Standard Business Reporting) kunnen accountants nu al...

04 april 2019
Algemeen