MVGM heeft een primeur; eerste digitale vastgoedrapportage via SBR Banken

30 juli 2018
Algemeen

PERSBERICHT - MVGM heeft de primeur op zak en leverde afgelopen vrijdag met software van XBRLreports het allereerste digitale taxatierapport aan bij Rabobank via SBR Banken. Met de introductie van de mogelijkheid tot digitale uitwisseling van vastgoeddata behoort de tijdrovende taak van het verzamelen, structureren, beoordelen en het invoeren in modellen en rapporten tot het verleden. Een taxateur kan zich nu richten op de essentie van het taxatievak; namelijk de waardering van vastgoed en een passend advies.

MVGM heeft de primeur gepakt; zij speelden als innovatieve marktspeler, samen met andere taxatiebureaus en softwareleveranciers, ook al een rol in de totstandkoming van de zogeheten vastgoedtaxonomie. De taxonomie vormt de basis vormt voor het veilig digitaal uitwisselen van grote hoeveelheden data. Een taxonomie is als het ware een 'datataal' die SBR Banken vaststelt met betrokken partijen waaronder MVGM.
Al geruime tijd bestond behoefte in de vastgoedmarkt aan slimmere en kwalitatief betere vastgoeddata rapportage met een mogelijkheid tot uitwisseling via een digitaal platform. SBR Banken voorziet hierin en niet alleen voor vastgoeddata. Accountants kunnen met SBR Banken jaarrekeningen van hun klanten digitaal aanleveren bij de banken. SBR Banken werkt hard aan het uitbreiden van verschillende soorten digitale data die gedeeld kan worden, zodat het in de toekomst het platform wordt voor het veilig en makkelijk delen van financiële bedrijfsgegevens.

—EINDE PERSBERICHT—

Vragen? Of behoefte aan meer informatie? Dit zijn onze contactgegevens
Dana Wassenaar Manager Communicatie 06-40306947 dana.wassenaar@sbrbanken.nl
SBR Banken Laarderhoogtweg 25 1101 EB Amsterdam-Zuidoost

Betrokkenen bij de primeur:
VLNR: Michele Kalverla (MVGM), Cor Treure (MVGM), Roger Felix (MVGM), Durk Tuinier (XBRLreports), Sander Middendorp (SBR Banken) en Bart Jan Holleman (Rabobank)

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

16 september 2019
Algemeen

Vervanging BIV-certificaten

Door een strengere uitleg van één van de technische eisen aan PKIoverheid servercertificaten (Public Key Infrastructure certificaten), moeten de huidige certificaten op de BIV worden vervangen door nieuwe...

16 september 2019
Algemeen