Omarmen gezamenlijk proces is fundament voor papierloze taxatie

25 januari 2018
Taxonomieën

De vastgoedwereld kan er niet meer omheen! De Vastgoedtaxonomie vaart op koers en op 16 februari staat de bèta versie klaar. Gereed om de toenemende vraag naar eenduidige en transparante rapportages in de vastgoedwereld te leveren.

Met het realiseren van de Vastgoedtaxonomie komt het werken met gestructureerde data in de vastgoedwereld steeds dichterbij! Door publicatie van de alfaversie van de Vastgoedtaxonomie (VT) 12 in december is een flinke stap gezet naar de digitalisering en de standaardisering van de gehele keten.

Live in maart

De taxateurs en banken hebben sinds eind december de kans gekregen om hun commentaar en aanvullingen aan te leveren. Deze worden verwerkt in de bèta versie. De definitieve versie van de VT 12 gaat live in maart.  De implementatie staat gepland vanaf begin juni, vanaf dat moment kunnen de aanleveringen daadwerkelijk plaatsvinden.

De banken hebben aangegeven dat het aanleverproces van de taxatiedata bij voorkeur in lijn is met de Vastgoedtaxonomie. Ook in het laatste VT Expertoverleg is benadrukt dat XBRL de norm wordt voor het versturen van taxatiedata.

Hoe ziet het gebruik eruit?

De taxateurs kunnen standaard software aanschaffen of zelf een oplossing bouwen. Naast software is er altijd een PKI overheidscertificaat nodig voor de identificatie van de inzendende partij. http://www.pki-overheid-certificaat.nl

Vragen?  Bekijk hier alle VT 12 documenten https://sbrbanken.nl/softwareleveranciers/vastgoedtaxonomie/

Pilot Verzamelcertificaat voor de VT

In aanloop naar de Go Live datum van de Vastgoedtaxonomie (VT) in juni, zijn wij allen hard aan het werk om te zorgen dat er straks een goede XBRL datastroom tussen de taxateurs en de banken op gang komt. Daarin...

22 mei 2018
Taxonomieën