SBR Banken en Volksbank gaan samenwerken

16 oktober 2018
Algemeen

SBR Banken en de Volksbank zijn op 8 oktober 2018 officieel een samenwerking aangegaan. Met elkaar gaan we zorgen voor een gedigitaliseerd, veilig en klantvriendelijk aanvraagproces voor zakelijk financieren via de merken van de Volksbank. SBR Banken vroeg Bauke Krist en Martijn van Vlaanderen naar de reden van deze stap.

SBR Banken en Volksbank gaan samenwerken

Waarom gaat de Volksbank de samenwerking aan met SBR Banken?

Bauke Krist: “De Volksbank wil via haar vier merken zelfstandigen helpen met ondernemen. Als bank bieden we daarom een eenvoudig en transparant producten- en dienstenpakket aan voor de ZZP'er en het microbedrijf. Wij helpen de zelfstandige die op zoek is naar geld voor zijn zakelijke plannen, zoals een bedrijfshypotheek voor het kopen of verbouwen van een bedrijfspand voor de eigen onderneming. We staan ook klaar als hij extra werkkapitaal nodig heeft om bijvoorbeeld winkelvoorraad aan te vullen of materiaal aan te schaffen”.

In de huidige 24-uurs maatschappij is snelle dienstverlening heel normaal. Bestel online een pakketje en het wordt binnen twee uur geleverd. Die service wordt ook steeds meer van banken verwacht.

Martijn van Vlaanderen: “De dienstverlening van SBR Banken helpt ons om het online aanvraagproces voor een zakelijke financiering eenvoudig en efficiënt in te richten. We brengen hiermee de snelheid en betrouwbaarheid van het aanvraagproces naar een hoger niveau, zonder de kwaliteit en zorgvuldigheid uit het oog te verliezen. SBR Banken levert financiële data; bijvoorbeeld jaarcijfers. Veilig en gestandaardiseerd. Met deze gegevens kunnen wij een financieringsaanvraag beoordelen. De klant weet snel waar hij aan toe is en wat hij van ons kan verwachten. Als bank maken we graag gebruik van de fintech-mogelijkheden om onze dienstverlening te verbeteren”.

Hoe heeft dit invloed op de dienstverlening van de Volksbank?

Martijn: “Klanten nemen steeds meer zelf de regie over hun financiële zaken. Waar eerst de bank bepaalde welke producten hij de klant aanbood, bepaalt de klant nu zelf wat hij nodig heeft en kiest daarbij het juiste product. En als hij het niet weet, dan vraagt hij zijn adviseur, vaak de accountant, om advies. Die kent hem tenslotte het beste. Met de service van SBR Banken, faciliteren we de klant met een online, laagdrempelig en gemakkelijk aanvraagproces, dat helpt om financiële keuzes te maken. Uitgangspunt is altijd dat de klant erop kan vertrouwen dat zijn gegevens veilig zijn en dat hij deze op een makkelijke manier kan delen met anderen. Daar hecht de Volksbank veel waarde aan.”

Hoe ziet de relatie met de klant eruit?

Bauke: “Wij zijn een maatschappelijke bank, die bankiert met de menselijke maat. We vinden het essentieel om een lange termijn vertrouwensrelatie op te bouwen met onze klanten. Dan kunnen we onze toegevoegde waarde laten zien. De financiële rapportages van de klant die we nu gestandaardiseerd via SBR ontvangen, bieden de mogelijkheid om vanuit vertrouwen en optimisme verder te kijken dan alleen de cijfers. Wij zijn vooral geïnteresseerd in de ondernemer en in zijn verhaal. We vinden persoonlijk contact belangrijk en willen ons daarin blijven onderscheiden. Je kunt daarom altijd bij onze winkels en intermediairs binnenlopen, ook als zakelijke klant. Of contact opnemen via de online kanalen van de merken.”

Tot slot

Het team van SBR Banken gaat nu samen met de Volksbank kijken naar andere data die wellicht ook digitaal en gestandaardiseerd kunnen worden aangeleverd. Deze mooie samenwerking draagt bij aan het doel van SBR Banken om de aanlevering van rapportages te vereenvoudigen waardoor ondernemers sneller business kansen kunnen verzilveren. Voor de Volksbank geldt: continue optimalisatie van de dienstverlening: fintech met een human touch. SBR Banken levert daar graag een bijdrage aan.

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

16 september 2019
Algemeen

Vervanging BIV-certificaten

Door een strengere uitleg van één van de technische eisen aan PKIoverheid servercertificaten (Public Key Infrastructure certificaten), moeten de huidige certificaten op de BIV worden vervangen door nieuwe...

16 september 2019
Algemeen