Vastgoedtaxonomie 12.1 en Go Live

22 mei 2018
Taxonomieën

Eerder deze maand, op 3 mei, is de extra release van de Vastgoedtaxonomie 12.1 (VT12.1) gepubliceerd. Deze extra release was nodig om een aantal issues te ondervangen, die na de publicatie van de definitieve versie naar boven kwam. We willen iedereen bedanken voor zijn/haar enthousiasme om de introductie van het digitaal aanleveren van taxatiedata succesvol te maken. De VT12.1 is te vinden op de site van SBR Banken.

Ondertussen werken de banken, software-leveranciers en taxateurs hard om te zorgen dat we in juni de taxatiedatastroom op gang kunnen brengen in de nieuwe XBRL-standaard. De banken zijn nu volop aan het testen met enkele partijen. Dit betekent dat zij de volledige datastroom testen op gebruik en werkzaamheid. Momenteel zijn de banken in staat om de VT data in XBRL te ontvangen en vanaf 15 juni 2018 kunnen zij dit ook verwerken. Vanaf dat moment zullen zij dan ook als onderdeel van de opdrachtbrief, het verzoek doen de taxatiedata in XBRL te gaan aanleveren. We kijken enorm uit naar het moment dat deze datastroom daadwerkelijk gaat lopen.

Vanaf dat moment zitten we in een overgangsperiode. Hier en daar zullen wat dingen bijgeschaafd moeten worden; kinderziektes zijn meestal onderdeel van het opzetten van een nieuwe taxonomie. Komen jullie zaken tegen bij Go Live, laat het ons weten. Daarmee bedoelen we issues, maar ook informatie die je wellicht niet kwijt kunt. Neem contact op met SBR Banken, via Yonina Deckers (yonina.deckers@sbrbanken.nl) of via de Servicedesk, tel. 088-7788999. We streven er met zijn allen naar dit zo snel mogelijk glad te strijken, zodat we volledig op XBRL over kunnen. De streefdatum voor het volledig ontvangen van de taxatiedata in XBRL zal binnenkort door de banken gecommuniceerd worden. Het terugleveren van de data vanuit de banken zal daarna ook niet lang meer op zich laten wachten. In het derde en vierde kwartaal van dit jaar wordt hard gewerkt aan het realiseren van de opdrachtbrief in XBRL en de huurlijsten.

Pilot Verzamelcertificaat voor de VT

In aanloop naar de Go Live datum van de Vastgoedtaxonomie (VT) in juni, zijn wij allen hard aan het werk om te zorgen dat er straks een goede XBRL datastroom tussen de taxateurs en de banken op gang komt. Daarin...

22 mei 2018
Taxonomieën