Dit is het laatste nieuws

FT14 live

04 February 2020
Algemeen

Nieuwe Financieren Taxonomie (FT14) gaat live!

De definitieve versie van de Financieren Taxonomie (FT14) is in december 2019 gepubliceerd. De vernieuwde SBR Jaarrekening is positief ontvangen en na uitvoerige tests zijn er een minimaal aantal wijzigingsvoorstellen ingediend en verwerkt. Naast aanpassingen op de Nederlandse Taxonomie zijn ook de wensen van intermediairs en geldgevers verwerkt in de finale versie.

Op 14 februari a.s. zijn ABN Amro en Rabobank klaar om FT14 rapportages te kunnen ontvangen. Vanaf 24 februari is ook ING klaar om de FT14 te ontvangen.

Voor softwareleveranciers breekt nu de periode aan waarin zij veranderingen ten opzichte van de vorige taxonomie gaan doorvoeren in de software. De software moet het mogelijk maken om FT14 rapportages op te stellen en/of te versturen naar uitvragende partijen.

Meer gedetailleerde en technische informatie over de FT14 is te vinden op de pagina Financieren Taxonomie14 op de website van SBR Nexus. 

Voor vragen kun je terecht bij de supportdesk van SBR Nexus, via support@sbrnexus.nl of 085-1307282

Veel gestelde vragen en antwoorden over de FT18

SBR Nexus zet zich samen met haar partners in om het aanleveren van jaarrekeningen via SBR steeds makkelijker te maken. In februari 2024 is de laatste financieringstaxonomie FT 18 geïmplementeerd door de meeste...

15 March 2024
Algemeen

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

26 January 2021
Algemeen