Dit is het laatste nieuws

KATE Innovations ondersteunt het digitaal aanleveren van SBR-taxatierapporten.

07 August 2023
Algemeen

Het is vanaf nu mogelijk voor taxateurs om taxatierapporten, opgesteld in de software van KATE Innovations, digitaal uit te wisselen met ABN AMRO, ING en Rabobank. In samenwerking met KATE Innovations en deze drie banken is in de afgelopen periode de meest recente Vastgoedtaxonomie (versie 15) geïmplementeerd, die deze uitwisseling mogelijk maakt.

SBR Nexus
SBR Nexus is een initiatief van de drie grootbanken: ABN AMRO, ING en Rabobank. SBR Nexus heeft geen winstoogmerk en ontwikkelt in samenwerking met de overheid, het bedrijfsleven en de financiële sector marktstandaarden waarmee informatie tussen partijen digitaal en uniform wordt uitgewisseld.

Digitale uitwisseling van taxatierapporten
Banken verplichten taxateurs in steeds grotere mate om hun taxatierapporten digitaal via SBR Nexus (in het XBRL-bestandsformaat) aan te leveren. De bank kan deze rapporten automatisch (en dus sneller) verwerken, waardoor het proces een stuk efficiënter verloopt. SBR Nexus speelt hierin een cruciale rol: door het samenbrengen van de ketenpartijen en onderlinge afspraken te maken, kan er een taxonomie worden opgesteld die voorziet in de behoeften van deze partijen. SBR Nexus maakt het met deze taxonomie mogelijk om onder andere financiële-, maar ook taxatie- en objectinformatie op een uniforme, efficiënte en betrouwbare wijze uit te wisselen tussen verschillende systemen en partijen. Alle (software)partijen in de sector kunnen aansluiten bij deze uitwisseling via SBR Nexus.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op via info@sbrnexus.nl.

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

26 January 2021
Algemeen

Digitaal aanleveren, juist nu!

De Coronacrisis is voor ondernemers een uitdagende periode. In veel branches leiden de maatregelen tot sluiting, minder omzet of nieuwe initiatieven. Het aantal ondernemers wat een beroep doet op een van de banken...

22 April 2020
Algemeen