Dit is het laatste nieuws

Opdrachtbrief 2024 opstellen? Denk aan de SBR Jaarrekening!

26 October 2023
Algemeen

Kwam de SBR Jaarrekening dit jaar voor jouw klanten als een verrassing? Het is nu tijd om afspraken te maken.  

Aanleverplicht voor ondernemers 

In deze periode maken veel accountants- en administratiekantoren afspraken met hun klanten voor 2024. Waarschijnlijk zit jij er ook middenin. Afgelopen jaar kwam het aanleveren van de SBR Jaarrekening soms als verrassing voor accountants en klanten. Daarom deze herinnering. Want ook in 2024 moeten veel ondernemers die een financiering hebben bij de bank een jaarrekening aanleveren via SBR.

Voorkom verrassingen 

Als jouw klanten de afspraak met de bank hebben om jaarlijks de cijfers te delen, ontvangen ze in de loop van 2024 een brief van hun bank met de vraag de jaarrekening aan te leveren, het liefst via SBR. Als jij hier nu al rekening mee houdt, scheelt dat jou tijd en jouw klant extra kosten.  

Bespreek de regels rondom SBR Jaarrekening 

Heeft jouw klant een financiering bij een bank? Dan zal de bank de jaarrekening opvragen. Zorg dus dat je dit nu al bespreekt. Een goede indicator is de SBR Jaarrekening 2022: als de bank daar om vroeg, dan is de kans groot dat deze volgend jaar ook nodig is.  

Voorkom dus verrassingen in 2024 en neem de SBR Jaarrekening nu al mee in de afspraken met jouw klanten. 

Heb je vragen hierover? 
Je mag altijd contact met ons opnemen of kijk op Mijn Data Mijn Business. 

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

26 January 2021
Algemeen

Digitaal aanleveren, juist nu!

De Coronacrisis is voor ondernemers een uitdagende periode. In veel branches leiden de maatregelen tot sluiting, minder omzet of nieuwe initiatieven. Het aantal ondernemers wat een beroep doet op een van de banken...

22 April 2020
Algemeen