Dit is het laatste nieuws

Welkom bij SBR Panels - 2024

19 March 2024
Algemeen

Sinds 2022 brengen de SBR panels accountantskantoren samen om de actualiteiten rondom de SBR Jaarrekening te bespreken en te toetsen aan de dagelijkse praktijk. Het belang van regelmatig overleg met diverse belanghebbenden is essentieel om inzicht te krijgen in de behoeften en uitdagingen van de accountancysector.  

Ons doel 

Onze doelstelling is duidelijk: via de SBR panels willen wij inzicht verkrijgen in de ideeën en meningen over het samenstellen van de SBR Jaarrekening. We streven ernaar de werkwijze van SBR Nexus nauw te laten aansluiten op de dynamische accountancypraktijk met betrekking tot het verwerken van de SBR Jaarrekening.  

De SBR panels bieden een platform om ervaringen uit te wisselen, nieuwe Financiële Taxonomieën (FT's) te bespreken en ontwikkelingen op de korte en lange termijn te evalueren. Hierbij worden de praktijkcases, onderwerpen aangedragen door banken en leden, evenals nieuwe softwareoplossingen kritisch onder de loep genomen.  

Panelleden 

De SBR panels zijn opgedeeld in twee categorieën: kantoren die voornamelijk jaarrekeningen samenstellen en kantoren die voornamelijk jaarrekeningen controleren. Deze tweedeling weerspiegelt de verschillende werkwijzen met betrekking tot het aanleveren van de SBR Jaarrekening. Elke categorie heeft zijn eigen panelbijeenkomst, voorgezeten door Frank van Giessen, partnermanager accountants. 

Drie keer per jaar wordt er een SBR panel georganiseerd. De panelleden komen online bij elkaar voor een bijeenkomst van maximaal 75 minuten. Zowel de panelleden als de betrokken banken hebben de mogelijkheid om agendapunten aan te dragen. Op basis van actuele ontwikkelingen in de markt organiseren we eventueel een extra panelbijeenkomst. Wil je een keer een SBR panel bijwonen? Meld je dan aan bij Frank van Giessen (frank.vangiessen@sbrnexus.nl).

Komende SBR panels: 

Kantoren die jaarrekeningen samenstellen: 

Datum 

Tijd 

Onderwerp 

16 mei 

10:30 - 11:30 uur 

Customer Journey 

17 september  

14:00 - 15:00 uur 

Ontwikkelingen rondom FT19 

11 december 

15:00 - 16:00 uur 

Ontwikkelingen 2025 

Kantoren die jaarrekeningen controleren 

Datum 

Tijd 

Onderwerp 

16 mei

14:00 - 15:00 uur 

Taxonomiewijzigingen

17 september 

10:30 - 11:30 uur 

Ontwikkelingen rondom FT19 

11 december 

09:30 - 10:30 uur 

Ontwikkelingen 2025 

 

Veel gestelde vragen en antwoorden over de FT18

SBR Nexus zet zich samen met haar partners in om het aanleveren van jaarrekeningen via SBR steeds makkelijker te maken. In februari 2024 is de laatste financieringstaxonomie FT 18 geïmplementeerd door de meeste...

15 March 2024
Algemeen

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

26 January 2021
Algemeen