Programmadirecteur Natasja Asselman

20 december 2017
Algemeen

Luttele dagen voor kerst is de vaart er nog niet uit bij SBR Banken. Nadat we eerder in december de definitieve Bankentaxonomie BT12 naar de markt brachten, presenteren we vandaag 21 december ook nog de alfaversie van de nieuwe Vastgoedtaxonomie. En op de valreep van 2017 is ook de gezamenlijke roadmap voor de Standaard Bankverklaring gereed.

Daarmee krijgt de portefeuille van SBR Banken voor 2018 echt vorm. En dat doen we niet alleen. Rondom al onze producten werken we nauw samen met onder andere de banken, intermediairs en softwareleveranciers - om de technische ontwikkeling en het praktisch gebruik zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten.

Daarbij stimuleren we de markt voortdurend om mee te gaan in de SBR-methodiek en meer gebruik te maken van onze services. Met veel succes. We doen dat op uiteenlopende manieren; zoals ondersteuning bij aansluiten op SBR Banken, maar ook via workshops om kennis te delen over SBR, expertgroepen rondom de ontwikkeling van taxonomieën en andere sessies met onze stakeholders.

Minder gebruikelijk was dat we in december softwareleveranciers op oliebollen trakteerden onder het motto: “De bal ligt nu bij jullie”. Een vooral zoete aansporing om te helpen de implementatie per 1 april 2018 van de nieuwe Bankentaxonomie een succes te maken.

In dat kader spendeerden we ook geruime tijd bij het top-30 kantoor HLB Van Daal & Partners.  Om ervaringen uit te wisselen over gebruik en beleving van financiële rapportages, en te ontdekken waar we elkaar beter kunnen helpen. Een meer gerichte aanpak die ook weer navolging verdient in 2018.

Tot slot - voor wie in de aankomende kerstperiode niet kan wennen aan een wat trager tempo, is er altijd nog de alfaversie van de Vastgoedtaxonomie. Tot de 24 januari staat deze open en houden we ons aanbevolen voor commentaar!

Fijne feestdagen en een gezond 2018

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

16 september 2019
Algemeen

Vervanging BIV-certificaten

Door een strengere uitleg van één van de technische eisen aan PKIoverheid servercertificaten (Public Key Infrastructure certificaten), moeten de huidige certificaten op de BIV worden vervangen door nieuwe...

16 september 2019
Algemeen