SBR Nexus nieuw lid XBRL Nederland

15 maart 2019
Algemeen

SBR Nexus is recent lid geworden van XBRL Nederland. Daarmee is dit de tweede belangrijke partij (na de recente toetreding van ING Nederland) die zich in korte tijd als lid heeft aangemeld bij de organisatie. SBR Nexus, voorheen bekend als SBR Banken, timmert al jaren flink aan de weg om intermediairs en hun klanten te stimuleren SBR-kredietrapportages aan te leveren bij de banken.

SBR Nexus nieuw lid XBRL Nederland

Sander Middendorp, directeur van SBR Nexus: “SBR Nexus is lid geworden van XBRL Nederland om constructief bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling en adoptie van XBRL. Het vergroten van de praktische toepasbaarheid van XBRL is daarbij voor ons een belangrijk speerpunt. SBR Nexus is geen doel op zich, maar een belangrijke infrastructuur voor het uitwisselen van gestructureerde data. We richten de ketens zó in dat de juiste data in de juiste vorm naar de juiste ontvanger gaan. Ik vind het belangrijk om ondernemingen zelf de controle over hun data te geven, zodat zij ook zelf kunnen bepalen met welke partijen zij die data op een veilige wijze willen delen. Veel ondernemers onderschatten de waarde van hun data.” In de afgelopen jaren heeft SBR Nexus de benodigde XBRL-taxonomieën ontwikkeld waarmee jaarrekeningdata, vastgoeddata en bankdata efficiënt via het netwerk kunnen worden uitgewisseld. In de loop van 2019 wordt dit ook mogelijk voor IB-aangiften en kredietaanvragen.

Het bestuur van XBRL Nederland is content met het lidmaatschap van SBR Nexus. Met ingang van 2019 bestaat dit bestuur uit de volgende leden: voorzitter Hans Verkruijsse (Universiteit van Tilburg), penningmeester Jan Ketelaar (Ketelaar Accountancy & Belastingadviseurs), Jacques Urlus (NBA), Paul Hulst (DNB), Paul Staal (ING) en Bas Groenveld (Aguilonius, SBR Nexus en Logius).

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

16 september 2019
Algemeen

Vervanging BIV-certificaten

Door een strengere uitleg van één van de technische eisen aan PKIoverheid servercertificaten (Public Key Infrastructure certificaten), moeten de huidige certificaten op de BIV worden vervangen door nieuwe...

16 september 2019
Algemeen